Sådan var det før i
tiden, da vi også havde mælkesalg:
Den lille, nyfødte kalv blev hjulpet til
verden, tørret og tjekket. Den fik lidt tid sammen med sin mor,
så hun kunne slikke den ren. Så fulgtes de ad over i malkestalden,
hvor kvien, som nu kunne kaldes en ko, blev malket for første gang.
Kalven kom op i en "babygård" i kalvestalden, som lå
lige ved siden af den gamle malkestald. Her fik den i begyndelsen sin
egen mors mælk. Denne første mælk kaldes råmælk,
og er meget vigtig for kalvens sundhed og trivsel. Senere får kalven
lun mælk i malketiden morgen og aften sammen med de andre kalve.
Billederne her er fra de kolde vinterdage
- hvor kalvene lunede sig med tag over hovedet og halm under klovene.
Som det er nu, får kalvene lov at blive
hos deres mor på markerne, og sørger selv for "malkningen".
Tyrkalvene tages fra marken, når de er klar til at kalde sig ungtyre.