Velkommen. Klik på billedet for at se det i et større format.

flegum.dk har til formål dels at give en generel præsentation af Flegum Nørgaard og livet omkring den, for købere af økologisk oksekød samt andre interesserede, dels at udgøre en base og et visuelt samlested, hvor familiære medlemmer kan agere og nå hinanden - så hermed velkommen til jer alle.

Nedenfor lidt om gården...

 

VBP anno 1968; Viktor Bak Pedersens 50 års fødselsdag. Klik på billedet for at se det i et større format.

FLEGUM NØRGAARD kom ind i familien, da den blev købt af Viktor & Ida Bak Pedersen. De kom fra Mors, hvor slægten er fra, men bosatte sig, hvor jorden var bedre og priserne lavere.

FLEGUM hed i 1638 Flegem. Flegem betyder ved eller i Flegene. Fleg er en vandplante - i dag bedre kendt som dunhammeren.

Ved Flegene peger på at egnen ligger lavt ved en lille å imellem høje bakker. Fra haven strækker landskabet sig ud over mange små damme, søer og åer.

Udsigt. Klik på billedet for at se det i et større format.

Ejere før og nu. Klik på billedet for at se det i et større format.

Familien Andersen. Klik på billedet for at se det i et større format.

Ida & Viktors søn, Svend Ivan Bak Pedersen, overtog senere gården. I dag tilhører gården Svends kone, og desværre også enke, Inga Kirstine Pedersen. Her skal også hendes forældre nævnes. De hed Karl og Jenny Andersen og boede på Gjøl. På billedet af familien Andersen er Inga den søde, lille pige siddende på sin mors skød.

Udlejning af store dele af jorden udgør de seneste tiltag på gården, og på en glædelig torsdag d. 30.09.10, præcis et halvt år efter Svend Ivans død, kom ploven igen i jorden. Det er en dygtig økologisk gårdejer, som nu dyrker markerne.

Et klik på logoet i venstre kolonne fører tilbage til hovedsiden.

Nørgaard før og nu. Klik for at se billederne i et større format